0570-71 17 70

info@kv-huset.se

Fields, Leia & Space. Välkomna!

Fields

Fields – ett gränslöst samarbete

Kinnarps nya modulära produktserie Fields är framtagen och anpassad för en arbetsplats i rörelse. Med soffor, bord, skärmar och fåtöljer anpassar sig Fields efter användaren.  Oavsett om du vill vara social eller behöver arbeta ostört så har Fields en plats för dig.

Fields är formgiven av svenske designern Olle Gyllang på Stockholmsbaserade Propeller Design AB. En erkänd designbyrå med stor erfarenhet inom produktdesign, industridesign och designstrategi.

– Målet med Fields var att skapa en balans. Dels genom det lugna och mjuka formspråket. Men även genom balansen som skapas i den totala miljön. Där både individen och gruppen hittar det utrymme som behövs, för enskild tid och för stunder tillsammans, säger Olle Gyllang.

Under en arbetsdag utför vi många olika aktiviteter och uppgifter och kraven på arbetsplatsen växlar under dagen. Med sin modulära och flexibla utformning skapar Fields gemensamma miljöer, mötesutrymmen, rum i rummet, kreativa miljöer eller enskilda arbetsplatser. Fåtöljer, soffor, bord och skärmar blandas med spännande tillbehör och smarta lösningar och skapar tillsammans en väl genomtänkt helhet. Fields kopplar samman det gemensamma med det personliga, mötet med det egna arbetet och individen med gruppen och lägger grunden för att alla medarbetare ska hitta sin egen yta att verka och trivas i.

Då Fields är en serie som erbjuder stor variation och som enkelt kan skapa ytor för olika aktiviteter som ska utföras, passar den utmärkt in i aktivitetsbaserade arbetsmiljöer. Med ett stort utbud av olika material, färger och tillbehör går det dessutom att skräddarsy och anpassa Fields efter tycke och smak.

Leia

Stilfulla Leia – en okomplicerad nykomling

Kinnarps nya mötesstol Leia andas funktionalitet och mångsidighet. Med ett stort utbud av färger och utföranden är Leia en stol med många olika uttryck och karaktärer. En okomplicerad nykomling som passar i de flesta situationer!

Leia är designad av Johan Larsvall och Nils Löventorn på den svenska designbyrån Idesign. Kinnarps har samarbetat med Idesign i många år vilket har resulterat i flera framgångsrika och uppskattade stolar.

– Med Leia ville vi ta den Skandinaviska designen till sin spets. Alla linjer är genomtänkta för att skapa god komfort. Leia är väldigt ergonomisk och skön att sitta i och förmedlar samtidigt en uttrycksfull och tidlös design. Leia handlar om detaljer och den är tänkt som en självklar del av moderna arbetsplatser och offentliga miljöer, säger Johan Larsvall.

Leias stilrena och självklara design gör att den anpassar sig efter de flesta ytor och situationer. Att den dessutom är staplings- och kopplingsbar gör att den passar utmärkt till att inreda större ytor med, som till exempel matsalar och auditorium.

Leia går av få i sex olika utföranden (släde, 4-ben, medar, barstol, hög barstol och 5 kryss), som enbart plastskalstol eller med tygklädd sits. Leia är en stol med många olika uttryck och karaktärer som dessutom går att få i över 70 olika färgkombinationer.

Space

Oändliga möjligheter med Space

Med ett stort utbud av moduler och smarta lösningar är Kinnarps nya serie Space full av möjligheter. Med fokus på flexibilitet och valmöjligheter är serien designad och anpassad för individen och de uppgifter som utförs under en arbetsdag.

Space är utvecklad och formgiven för att passa dagens sätt att arbeta, mötas och förvara. Dess smarta system innehåller moduler, bord och skåp som kopplas samman och kombineras beroende på den funktionalitet och det utseende som önskas. Med sin förmåga att skapa ”rum i rummet” är Space mycket mer än en klassisk förvaring, utan fungerar även som en rumsavdelare, ljudabsorbent och samarbetsyta som stödjer de olika aktiviteter som utförs under arbetsdagen. Med Space blir förvaringen en naturlig del av inredningen.

Det är den välrenommerade designern Stefan Brodbeck som ligger bakom Space unika uttryck. Brodbeck, som tidigare även formgivit Kinnarps prisade stol Embrace, leker med proportioner och former, olika typer av material och färger lyfter och kontrasterar varandra. Det organiska och mjuka kombineras med det raka och strikta.

– Space handlar om hur förvaring används idag och hur den kommer att användas i framtiden. Det hänger ihop med vår syn på hur människor vill arbeta och verka på en modern arbetsplats. Målet med Space var att skapa ett universalsystem som passar till många olika behov. En flexibel och modulär lösning med stora anpassningsmöjligheter. En enhet med spännande funktioner och val för att skapa funktionella, men också känslomässiga och inspirerande, platser, säger Stefan Brodbeck.

Med sin flexibla utformning passar Space utmärk i en aktivitetsbaserad miljö, och med Kinnarps stora utbud av olika färger och material kan Space dessutom skräddarsys för att passa många olika miljöer.

← Tillbaka