Har du någonsin undrat varför alla pratar så mycket om nätverk i samband med sina datorer?

Har du någonsin undrat varför alla pratar så mycket om nätverk i samband med sina datorer? Enkelt uttryck är ett nätverk något som ansluter två eller flera datorer och gör det möjligt för dem att ”prata” med varandra. Antingen genom en kabel- eller trådlösanslutning.

En sådan anslutning ger en lång rad möjligheter:

  • Dela filer. Du kan få åtkomst till filer på andra nätverksenheter. Det här kan vara väldigt behändigt t.ex. om du betalar räkningar på en bärbar dator i vardagsrummet och behöver en fil som finns lagrad på datorn på ditt hemmakontor. Med ett nätverk kan du få åtkomst till filen utan att själv behöva gå över till den andra datorn. Kom ihåg, det är du som styr; med ett nätverk kan du dela vad du vill och behålla resten privat.
  • Spela upp media direkt. Du har datorn på övervåningen, som innehåller alla semesterbilder eller korten från julafton. När du skall visa detta för släkten kan du med ett nätverk visa dom direkt på din TV eller projektor. Lösningen är en mediaspelare, XBOX360, PlayStation3 eller en dator. Givetvis kan du även spela upp musik eller film från en annan dator.
  • Dela en internetanslutning. Du kan dela en internetanslutning via bredband – vilket innebär att du inte behöver köpa ett separat internetkonto för varje dator.
  • Spela nätverksspel. XBOX Live, PlayStation Network eller t.ex. World Of Warcraft.
  • Dela en skrivare. Med en nätverksklar skrivare kan alla i hemmet eller på kontoret använda samma skrivare.

Detta är endast en bråkdel vad ditt nätverk kan användas till, kanske vill många på företaget använda SPCS, dela viktiga filer med varandra. I många fall kanske inte en server behövs, då har vi även lösningar för detta.

Vi kan till och med ordna så att ni har era filer på arbetsdatorn, fast ni kommer åt dem från hemmet eller vilken dator ni än använder.

Ruckus har lösningarna för dig som vill skicka ljud och bild trådlöst inom hemmet eller på kontoret.

Investera i en server är oftast en dyr kostnad. Hyr den av oss, vi skräddarsyr en lösning till ert företag till ett fast pris varje månad.

Aerohive erbjuder proffessionella nätverksprodukter. Från routrar, access punkter till VPN och mycket mer. Inget projekt är för litet eller för stort för Aerohive.

Vår ambition är att du som kund alltid ska ha den känslan med dig, efter antingen ett besök hos oss, ett besök hos dig eller ett trevligt telefonsamtal. Något du saknar?

KV-Huset, Arvika